Sivusto on uudistunut - LUE OHJE

Post date: 14.2.2010 18:02:06

Yleistä:

Cubic Club web-sivusto on uudistunut. Kaikki uudistukset eivät varmasti ole käyttäjien mieleen, mutta uudistus oli kaikesta huolimatta välttämätön jatkuvuuden varmistamiseksi sekä sivuston hallinnan helpottamiseksi.

Sivusto on kokonaisuudessaan siirretty googlen palveluiden päälle, joka tarkoittaa sitä että osa toiminnoista vaatii googlen tilin avaamista ja myös kirjautumista tuolla tunnuksella. Ohjeiden lopussa opastusta myös tuon tilin avaamiseen.

YLEISOHJEET SIVUSTOLLE:

Perussivusto on luettavissa ilman mitään eri tunnuksia.

Etusivulta löytyy kuvat vuosien varrelta kuten ennenkin, mutta uusina ominaisuuksina Smoton tiedotteet oikeassa reunassa, CC Uusiset osio kerhon tiedotteille sen yläpuolella, ja kerhon kalenteri kuvien alapuolella.

Tietoa kerhosta on avoin info-osa josta löytyy mm. vahvistetut jäsenhinnat ja hallituksen yhteystiedot jne.

Uutiset on kerhon tarkoitettu kerhon aktiivisille tiedotteille, eli erinäköisistä tapahtumista tiedottamiseen, ja jos ilmoittautumista tarvitaan, niin siihen on varattu lomake.

Kerhokama on myös avoin

Kalenteri (täysikokoisena) myöskin avoin.

Luonnollisesti Jäseneksi hakemuskaavake on avoin, ja on pitkästä aikaa jälleen käytössä.

Jäsensivut vaatii google tilin käyttämistä, ja sieltä löytyy jäsenten perustiedot, eli jäsennumerot, yhteystiedot ja tiedot moposta. Sieltä löytyy myös linkki jäsenten kasvokuviin. Valitettavasti ne eivät ole enää yhdistettynä noihin jäsentietoihin.

Keskustelut (eli kuin aikaisempi forum) vaatii google tilin käyttämistä, mikäli haluaa kirjoittaa jotain. Lukeminen onnistuu ilmankin. Tässä osiossa on tapahtunut myös suurin heikennys entiseen, sillä googlen tarjoama palvelu on varsin vaatimaton. Tarkoitus on kuitenkin siirtää tuolta kaikki hallituksen avaamat keskustelut (rengastilaukset, messumatkat jne.) tiedotteiksi Uutiset osioon (ja etusivulle näkyviin 5 viimeisintä).

Galleria on siirretty suljetuksi, eli edellyttää kirjautumista, ja tämä sen vuoksi että haluamme suojella jäsenten yksityistietoja tulevaisuudessa mahdollisesti toimivilta kasvotunnistusohjelmilta.

Jos yrität johonkin rajoitettuun osioon ilman että olet kirjautunut google tunnuksellasi, pyytää sivusto kirjautumaan sisään. Kun teet sen kerran, pysyy tuo kirjautuminen voimassa vähintään niin pitkään kuin et sulje selainta.

JÄSENEKSI REKISTERÖITYMINEN:

 1. Tiedätkö että sinulla on Google tili? Siirry suoraan lomakkeeseen kohtaan 4.
 2. Oletko epävarma onko sinulla Google tili? Voit testata sitä yrittämällä syöttää tunnuksesi (siis ne joiden luulet olevan käytössä) täällä. Jos onnistuit osumaan oikeaan, tunnistat sen siitä että tunnus hyväksytään ja päädyt googlen etusivulle ja yläreunassa (kun viet hiiren sille alueelle) näkyy tuo tunnuksesti. Jos tämä onnistui, siirry lomakkeeseen kohtaan 4.
 3. Olet melko varma että sinulla ei ole tiliä luotuna? Siirry kappaleeseen Google tilin luominen, toimi sen mukaisesti ja sen jälkeen voit palata takaisin tähän rekisteröintiin.
 4. Rekisteröintilomake. Jotta sivuston ylläpitäjä voi liittää sinun google tilisi sallituksi käyttäjäksi, pitää se ensin rekisteröidä. Tällä lomakkeella:

Google tilin luominen:

Google tili ei siis ole yksi yhteen sama asia kuin gmail-sähköpostitili. Jos tuon gmail sähköpostin luo, samalla kyllä avautuu tuo google tilikin, mutta google tilin voi avata myös jollain olemassa olevalla sähköpostiosoitteella.

Helpoiten tilin luominen onnistuu klikkaamalla tästä suoraan tilin avaukseen tai menemällä http://www.google.com ja etsimällä oikea kohta.

 • tarvitset siis jonkin olemassa olevan sähköposti osoitteen joka toimii kirjautumistunnuksenasi
 • salasana vaatimukset tavanomaiset, mutta koita valita sellainen jonka muistat ;-)
 • "pysy kirjautuneena sisään" on ihan ok valinta, silloin useimmat selaimet muistavat sinut vaikka kone olisi välillä sammutettu, eikä noita tunnuksia tarvitse kirjoittaa, vainoharhaisimmat ja yhteiskone käyttäjät jättävät tämän tyhjäksi
 • "ota käyttöön Verkkohistoria" on ominaisuus joka kerää verkossa liikkumisesi talteen ja on erittäin arveluttava jo vähemmän vainoharhaisenkin mielestä. Jättäisin itse tyhjäksi, vaikka tuskinpa se suuri ja mahtava google juuri sinun tiedoillasi mitään tekee, mutta kuitenkin...
 • "aseta Google oletusetusivuksi" on ihan puhtaasi makuasia. Jos selaimesi aukeaa tänään johonkin sivuun jonka olet tietoisesti valinnut, jätä tämäkin tyhjäksi
 • sijaintina ehdotettu Suomi sopinee useimmille
 • vahvistussana voi joillekin olla uusi tapaus, eli koitat saada selvää noista kirjaimista (ei mikään oikea sana) ja kirjoitat ne tuohon alla olevaan ruutuun. Tällä varmistetaan että tiliä on avaamassa ihminen eikä mikään tietokoneohjelma.

Kun tuo on tehty, palaa Jäseneksi rekisteröitymis osaan.

Tarvitsetko uuden sähköpostitilin?

Tämän ei ole tarkoitus olla mikään mainosbuffi, mutta jos on tarvetta, niin samalla kun tuon rekisteröitymisen tekee, voi sen tehdä luomalla pelkästään Gmail sähköpostitilin. Silloin tuota edellistä kohtaa ei tarvitse tehdä, mutta vastaavasti kysymykset tilin avaamiseksi ovat samat. Ainoa lisäys on kysymys siitä minkälaisen xxx.yyy@gmail.com osoitteen haluat. Jos noin haluat toimia, löytyy se vaikkapa tuolta

Tarvitsetko enemmän apua tämän kanssa?

Kerhon web-admin alias pj avustaa vaikka puhelimitse tai maanantaisin kerhotallilla.