Uusvanhan pressan mietteitä

Post date: 27.2.2018 14:03:00

Muutaman vuoden tauon jälkeen päädyin jälleen kerhon puheenjohtajan paikalle. Vaikka olinkin jo ajatellut tehdä tilaa uusille toimijoille, mutta tilanne oli se, että meillä oli saatava joko uusi pressa tai rahastonhoitaja kun Nina ei meidän kaitsemista enää ehtinyt hoitamaan. Ja valitsin itselleni tutumman pestin.

Viime vuodet rakas harrastuksemme on kokenut melkoista inflaatiota ihan kansallisestikin. Kun vielä muutama vuosi sitten rekisterissä oli yli 250 tuhatta moottoripyörää, tällä hetkellä niitä on enää noin 150 tuhatta ja vuotuiset myyntimäärät ovat laskeneet huippuvuosista alle 30 prosenttiin.

Tämä näkyy erityisen selvästi myös kerhotoimintatasolla, jossa oma liki 25 vuotias kerhomme on liki henkitoreissaan taloudellisesti. Erityisesti samaan aikaan toteutettu jäsenmaksujen ulkoistus, vaikka toi paljon hyvääkin, ei onnistunut kovin tehokkaasti jäsenrekisterimme puutteellisten tietojen vuoksi. Siksi joudumme rakentamaan sen jossain määrin uusiksi ja siksi pyydämmekin teiltä tietojen päivittämistä.

Samaan aikaan myös aktiivisuus ja toiminta on selvästi hiipunut. Oma tavoitteeni on saada tähän selvä muutos. Ei kuitenkaan millään poppakonstilla vaan pienillä teoilla, joihin jokainen voi olla vaikuttamassa osaltaan. Käytännössä tämä tarkoittaa mm. enemmän yhteisiä ajolenkkejä.

Kutsun ja pyydän teitä kaikkia, niin uusia kuin vanhojakin jäseniämme, pelastamaan tämän, ainakin itselleni rakkaan harrastusyhteisön.

-santtu-